Sukces naszych Pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Wijewie
13 lipca 2024r. odbył się Finał wojewódzki XXII edycji ogólnopolskiego Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów” na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę regionalną/tradycyjną. Była to impreza towarzysząca podczas WIJEWIADY 2024.
Na tegoroczny finał konkursu Członkinie Koła Gospodyń Wiejskich w Brennie przygotowały „Ser wędzony z krowiego mleka z sosem żurawinowym” oraz „Schab w sosie śmietanowo-grzybowym z dodatkami”. Niestety Paniom z KGW w Brennie nie udało się stanąć na podium. Natomiast Koło Gospodyń Wiejskich w Wijewie, które przygotowało „Czerninę i pieczone udka z kaczki”, wywalczyły III miejsce i tym samym Panie uzyskały nominację do nagrody "Perła 2024", gdzie finał konkursu odbędzie się 29 września w Poznaniu.
Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!